Sastanak sa rezidentnom koordinatorkom UN-a u BiH

01/02/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci  sa rezidentnom koordinatorkom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald.

Predsjednik Republike Srpske  upoznao je rezidentnu koordinatorku UN-a da je Republika Srpska politički i bezbjednosno stabilna, te da je formiranjem vlasti i usvajanjem strateških dokumenata, odmah nakon izbora, manifestovala političku stabilnost i potvrdila puni demokratski kapacitet.

Tokom sastanka, predsjednik Dodik je naglasio da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene provođenju ekonomsko-socijalnih reformi koje doprinose poboljšanju privrednog ambijenta, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, kao i pozicije Republike Srpske u okviru ustavnog poretka.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske i organizacije UN, izrazivši uvjerenje da će kroz realizaciju različitih projekata, partnerski odnos i dobra saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o trenutnim političkim i ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH,  procesu evropskih integracija i drugim aktuelnim temama.