Saopštenja  za javnost potpredsjednika Pranjića

25/02/2023

Jučer sam boravio u radnom posjetu gradu Gradišci, gdje sam se sastao s gradonačelnikom gosp. Zoranom Adžićem, s kojim sam vodio uistinu konstruktivan razgovor koji je donio mnoštvo ideja i budućih planova.

Ponajprije smo razgovarali o jačanju suradnje i povjerenja, kao i o modelima prekogranične suradnje kojima bismo povezali grad Gradišku s gradovima Republike Hrvatske, zemlje članice Europske unije, ali i dio Šengena.

Također, riječi je bilo i o projektima značajnim za gospodarski i opći napredak, a koji bi poboljšali kvalitetu života svih građana, ne samo Gradiške, nego i cijele Republike Srpske.

Bez obzira na to što su nam ruke nekad vezane i nismo u mogućnosti realizirati sve što smo planirali, iskreno vjerujem da će na kraju naš rad biti vidljiv te da će nam biti motivacija za daljnji rast i napredovanje.

Nakon razgovora s gradonačelnikom posjetio sam i župnika župe sv. Roka s kojim sam razgovarao o položaju Hrvata katolika na ovom području, broju vjernika te njihovim potrebama u ovom izazovnom dobu. U ugodnom razgovoru dotaknuli smo se povijesti župe i aktivnostima kojima se župljani bave.

Hrvatsko pjevačko društvo „Posavac“ na čelu s gđom Ljiljanom Došen me uistinu razveselilo svojim entuzijazmom i željom za očuvanjem bogate tradicijske baštine, kojom ovaj kraj obiluje. Ovakve i slične udruge istinsko su bogatstvo naše zajednice na čijem očuvanju neprestano trebamo raditi.