Prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici

01/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas, u Palati Republike, studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji u Banjoj Luci borave u okviru projekta „Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“.

Predsjednik Republike izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ovaj projekat održava duži niz godina kroz koji je do sada u posjetu institucijama Srpske došlo preko 500 studenata sa Kosova i Metohije.

Predsjednik Republike rekao je da su institucije Srpske otvorene i na raspolaganju da podrže svaku dobru inicijativu, te da će se institucionalna podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kroz različite projekte povezivanja Republike Srpske i Kosova i Metohije, još čvršće nastaviti.

Predsjednik Dodik tokom prijema upoznao je studente o trenutnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, te istakao da je Republika Srpska stabilna, snažna i sposobna da odbrani svaki svoj interes i da njeni organi i institucije funkcionišu bez problema.

Predsjednik Dodik je poželio svim studentima mnogo sreće u daljem radu i sticanju znanja, te izrazio želju da ovakvih projekata bude što više.