Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 30 godina Radio-televizije Republike Srpske

18/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 30 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske,  uputila je čestitku rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u toj medijskoj kući.

„Javni servis Republike Srpske  obilježava jubilej vrijedan poštovanja,  tri decenije postojanja i rada.  Od 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik, Televizija Republike Srpske ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti.

Razvojni put institucije od nacionalnog značaja nije bio nimalo jednostavan. U najtežem vremenu kada se branila Republika Srpska, bila je u službi istine i brana propagandnim  narativima, a bogata audio-vizuelna arhiva koju Televizija Republike Srpske stvara i čuva 30 godina, važan je svjedok prošlosti i baština Republike Srpske.

Iskazanim profesionalizmom u svim segmentima  proizvodnje programa, kao i napretkom u tehničkom i tehnološkom smislu,  Javni servis daje veliki doprinos afirmaciji Republike Srpske i njenih građana. 

U uvjerenju da ćete ostati istrajni u očuvanju statusa kredibilne televizije, u najboljem interesu i na dobrobit javnosti i cjelokupne društvene zajednice, još jednom vam čestitam jubilej  i želim puno uspjeha u daljem radu“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.