Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci povodom pobjede na izborima u Republici Srbiji

04/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je predsjedniku Aleksandru Vučiću i  Srpskoj naprednoj stranci pobjedu na predsjedničkim, parlamentarnim  i lokalnim izborima u Republici Srbiji.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke na ponovnom izboru za predsjednika Republike Srbije, te ostvarenim rezultatima Srpske napredne stranke na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Vaša istorijska i impresivna pobjeda predstavlja rezultat uspješne i mudre politike koju vodite, kao i ogromnog truda koji ulažete u cilju jačanja Republike Srbije na putu razvoja i prosperiteta njenog regionalnog i međunarodnog položaja.

Rukovodstvo Republike Srpske i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Republici Srbiji, sa Vama na čelu, vidi najjači oslonac i očekujemo da će naše čvrste institucionalne veze, bliski odnosi i bratska saradnja Srpske i Srbije, u budućnosti biti još sveobuhvatnije.

U uvjerenju da će Republika Srbija, kao najvažniji faktor mira i stabilnosti u regionu, nastaviti putem razvoja i postići nove izuzetne i značajne uspjehe, srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.