Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

03/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

„Povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, upućujem iskrene čestitke.

Od svog nastanka, prije tri decenije, Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavljaju snažnu garanciju našim građanima da će živjeti bezbjedno, a Republika Srpska uživati mir i stabilnost.

Ove godine s ponosom obilježavamo značajan jubilej, veoma važan za sve naše građane. Čvrsto i neraskidivo vezani za svoj narod, u odlučnim i teškim godinama odbrane Republike Srpske, pripadnici policije dali su nemjerljiv doprinos. 

Ovom prilikom, izražavam zahvalnost i duboko poštovanje prema svim pripadnicima MUP-a, učesnicima Odbrambeno-otadžbinskog rata, a posebno prema onima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela. 

Zahvalnost i duboko poštovanje dugujemo i policijskim službenicima  koji su stradali dok su profesionalno, hrabro i časno izvršavali svoje poslove i zadatke.

Naša je dužnost i obaveza da njegujemo sjećanja na njihovu nesebičnu žrtvu, čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, zarad budućih generacija.

Republika Srpska je ponosna što danas ima jaku, stabilnu, savremenu policijsku strukturu, koja je stub bezbjednosti i čuvar poretka.

U uvjerenju da ćete nastaviti profesionalno i uspješno da izvršavate teške i zahtjevne zadatke, još jednom vam čestitam Dan policije i 30 godina MUP-a Republike Srpske“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.