Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka

13/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

 „U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske  Republike Srpske,  upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Za sve nas u Republici Srpskoj ovo je  poseban dan kada se sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo naših najboljih sinova koji su položili svoje živote i dali dijelove tijela u odbrani svog naroda, ognjišta i prava na teško stečenu slobodu koju danas uživamo.

Dužnost svih nas je da njegujemo kulturu sjećanja na sve borce i njihovu herojsku i nesebičnu  žrtvu koju su podnijeli u odbrani Republike Srpske, ali i da se borimo za istinu o svim našim stradanjima.

Jačanje i očuvanje Republike Srpske trajna je obaveza institucija Republike, kao i unapređenje prava boračkih kategorija i svih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.