Predsjednica Republike Srpske svečano otvarila novi objekat Policijske stanice Vlasenica

26/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i ministarom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, svečano je otvorila danas novi objekat Policijske stanice, Gradski trg i otkrila centralni spomenik u Vlasenici.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su otvaranjem nove Policijske stanice stvoreni bolji uslovi za rad policije, a obećala je i podršku institucija Srpske za izgradnju drugih sadržaja koje predloži lokalna zajednica.

Predsjednica Srpske je rekla da je ovaj objekat izgrađen u saradnji lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske.

“Razumjevši koliko je važno da policija ima dobre uslove za rad, mi smo prethodnih godina u to ulagali ogromna sredstva”, navela je predsjednica Cvijanović i podsjetila da je u vrijeme kada je bila na čelu Vlade Srpske ulagano u materijalno-tehničko opremanje policije, a izgrađen je i veliki centar za obuku u Zalužanima.

Kada je u pitanju izgradnja Trga i centralnog spomenika, predsjednica Republike Srpske rekla je da se ovim mijenja izgled Vlasenice.

“Imamo još mnogo posla koji ćemo raditi u Vlasenici u saradnji sa lokalnim vlastima. Naša velika aspiracija je da ovo postane turistički centar koji će biti integrisan sa našom turističkom ponudom koju imamo, Olimpijskim centrom `Jahorina` i onim što ćemo napraviti na Manjači“, rekla je predsjednica Cvijanović, zaključivši da će sve to donijeti ekonomsku dobit Srpskoj i lokalnoj zajednici.