Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Foča

09/06/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Foča.

Predsjednica Republike Srpske upoznala se, u razgovoru sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem, o razvojnim projektima ove lokalne zajednice i najavila podršku republičkih institucija u njihovoj realizaciji.

“Načelnik je upoznao mene, a prethodno i Vladu i poslao određene projekte koji su naslonjeni na ideju nastavka razvoja. Naravno, od infrastrukture, gdje je neophodno intervenisati, a znamo da će preduzeće Putevi Republike Srpske ovdje realizovati važan projekat, pa do kulture, obrazovanja, sporta i svega što je značajno za život građana”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske pohvalila je aktivizam načelnika Vukadinovića i njegovog tima, kao i kvalitet projekata, te naglasila da republičke i lokalne institucije zajedničkim snagama nastavljaju da rade na razvoju Republike Srpske.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što će moći da obezbijedi sredstva za nabavku autobusa za prevoz đaka i sportista, ističući da je riječ o važnom projektu.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je raduje činjenica da je univerzitetski život u Foči, pokretanjem studija medicine na engleskom jeziku, poprimio internacionalnu dimenziju.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da Medicinski fakultet i opština mogu računati na republičku podršku da se zajedničkim snagama afirmiše ta mogućnost koju Foča ima, da bi bilo što više stranih studenata, što će mnogo značiti za lokalnu ekonomiju.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je sa načelnikom Vukadinovićem razgovarala i o tome kako pojedina ministarstva Republike Srpske mogu na ubrzan način da izađu u susret potrebama Foče.

“U Foči imamo turističke bisere na kojima treba raditi u budućem periodu i ostaje opredijeljenost Vlade i drugih republičkih nstitucija da rješavamo pitanja u vezi sa Nacionalnim parkom `Sutjeska`, ali i sve drugo što je neophodno za bolji život u opštini Foča”, poručila je predsjednica Republike.