Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila

13/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa rukovodstvom Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila o aktivnostima koje organizacija sprovodi, kao i o izazovima sa kojima se suočava.

Tokom sastanka je razgovarano o procesu traženja nestalih osoba, te izraženo nezadovoljstvo radom i odnosom Instituta za nestala lica BiH prema žrtvama srpske nacionalnosti i njihovim porodicama.

Ovom prilikom je istaknuto da je saradnja Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila sa institucijama Srpske dobra, te da je u proteklom periodu urađeno mnogo na poboljšanju statusa porodica koje pripadaju ovoj kategoriji.

Na sastanku je bilo riječi o potrebi daljeg unapređenja položaja djece poginulih boraca, na način koji bi podrazumijevao uključenost svih relevantnih društvenih aktera, od institucija do poslovne zajednice.