Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske

11/05/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas  u svom kabinetu sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske Ratkom Trifunovićem.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima republičkog Udruženja,  planovima za naredni period koji se odnose na unapređenje položaja penzionera, te ukupnom položaju ove populacije.

Predsjednica Cvijanović je istakla odličnu dosadašnju  saradnju  institucija i Udruženja penzionera, posvećenost daljem poboljšanju položaja penzionerske populacije i izrazila punu podršku radu republičkog Udruženja, kao najbrojnije organizacije od javnog interesa. 

Zajednički je ocijenjeno da je isplata penzija redovna i stabilna i da njihovo uvećanje ide u skladu sa trenutnim mogućnostima, te da će i u narednom periodu, na partnerskoj osnovi, biti nastavljen zajednički rad na unapređenju ukupnog položaja  penzionera.

Ovom prilikom, predsjednik Udruženja izrazio je zahvalnost predsjednici Cvijanović na razumijevanju i velikoj podršci koju pruža ovoj organizaciji i podsjetio da je prelaskom na trezorski sistem, obezbijeđena stabilnost i redovnost isplata penzija.