Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH (USAID)

25/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH (USAID) Kortni Čab.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske i misije USAID, brojnim realizovanim projektima, kao i narednim zajedničkim aktivnostima.

Predsjednica Cvijanović i direktorka Čab razmijenile su mišljenje o aktuelnim ekonomskim temama, te o projektima koji se odnose na produktivne sektore, kao i razvoj i unapređenje turizma.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović izrazila je punu podršku programima USAID-a koji se realizuju u Republici Srpskoj, te upoznala sagovornicu o aktivnostima sektora kreativne industrije u Republici Srpskoj, kao velikog potencijala za jačanje ekonomije.

Sagovornice su izrazile uvjerenje da će kroz realizaciju različitih projekata, partnerski odnos i dobra saradnja institucija Republike Srpske i misije USAID, biti nastavljena i u narednom periodu.