Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ministarkom prosvjete i kulture Republike Srpske i direktorom Republičkog pedagoškog zavoda

11/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa ministarkom prosvjete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić i direktorom Republičkog pedagoškog zavoda Predragom Damjanovićem. 

Na sastanku u Palati Republike razgovarano je o Strategiji razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja za period 2022-2030. godine, koji je novi sveobuhvatni dokument obrazovnih politika za period od osam godina. 

Neki od strateških ciljeva definisanih ovim dokumentom su povećanje broja djece obuhvaćenih predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, kao i programi stručnog usavršavanja vaspitno – obrazovnih radnika.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da podržava svaku inicijativu i projekat koji ima za cilj unapređenje vaspitno-obrazovnog rada, poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta u školama i vrtićima, kao i manifestacije koje podstiču rad sa nadarenim učenicima. 

Na sastanku je podržana inicijativa o osnivanju dvije osnovne škole, na području Istočnog Novog Sarajeva i banjalučkog naselja Paprikovac, te dogovorena saradnja u organizovanju kampova za mlade talente.