Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

21/01/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku je razgovarano o planovima, aktivnostima i prioritetima studentskih organizacija u narednom periodu, kao i aktuelnim pitanjima iz domena visokog obrazovanja, upisne politike, studentskih prava i standarda.

Ovom prilikom, predstavnici studenata uputili su poziv predsjednici Republike za učešće na studentskoj konferenciji pod nazivom „Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu“.

Predsjednica Cvijanović je istakla da podržava  svaku dobru inicijativu koja dođe od predstavnika studenata i pozdravila organizovanje trodnevne konferencije koja će, kako je najavljeno, okupiti 500 studenata javnih univerziteta u Republici Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da ulaganje u nauku i obrazovanje predstavlja najsigurniju investiciju u budućnost Republike Srpske, te izrazila čvrstu opredjeljenost institucija za unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, studentskog standarda i položaja studenata.