Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa direktorom za Evropu u Ministarstvu za spoljne poslove, međunarodni razvoj i Komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Džajlsom Portmanom

09/12/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa direktorom za Evropu u Ministarstvu za spoljne poslove, međunarodni razvoj i Komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Džajlsom Portmanom /Giles Portman/.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, sa posebnim osvrtom na sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović upoznala je sagovornika sa pozicijom i stavovima Republike Srpske, izrazivši punu i principijelnu podršku dosljednom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da je intenziviranje političkog dijaloga od ključne važnosti kako za prevazilaženje trenutne krize u BiH, tako i za dugoročnu institucionalnu stabilnost i funkcionalnost na zajedničkom nivou.