Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi)

06/12/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Palati Republike sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi).

Na sastanku sa predstavnicima Saveza, inicijatora ovogodišnje humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, iskazano je obostrano zadovoljstvo jer  će prikupljena sredstva biti iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Predsjednica Cvijanović zahvalila je predstavnicima Saveza za dobru i plemenitu ideju, te izrazila uvjerenje da će akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” i ove godine ostvariti svoj cilj i okupiti veliki broj dobronamjernih i humanih ljudi, te privrednika i institucija.

Predstavnici Saveza su pojasnili da će kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza, njihovim najmlađim članovima biti olakšan pristup korištenju usluga, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogućena veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive.

Ovom prilikom, predstavnici Saveza uručili su predsjednici Republike monografiju povodom 25 godina postojanja i rada Saveza, te joj se zahvalili na podršci i razumijevanju koje je pokazala za najmlađe članove i njihove porodice, te nastojanju da se djeci s poteškoćama u razvoju pruže kvalitetnije usluge i unaprijede uslovi života.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.