Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju 30 godina od osnivanja Šestog odreda Specijalne brigade policije

01/11/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Zalužanima obilježavanju 30 godina od osnivanja Šestog odreda Specijalne brigade policije.

Predsjednica Republike poručila je da nikada ne smiju biti zaboravljeni pripadnici Šestog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske koji su dali svoje živote za Srpsku.

“Pripadnici ove jedinice dali su svoje živote za najveću stvar – slobodu u kojoj uživamo i u kojoj će uživati naredne generacije”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je ovo godina velikog jubileja, kada se obilježava formiranje Republike Srpske i njenih institucija, uključujući Vojsku i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“To je svima nama opomena da razumijemo i poštujemo sve one vrijednosti koje su utkane u Republiku Srpsku, ali i da poštujemo žrtvu koja je data za slobodu u kojoj mi danas živimo”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je rekla da svi ljudi koji su svjesni svih dešavanja i koji bar malo žele da razumiju procese koji su danas na sceni – znaju da se Republika Srpska i danas brani.

“Republika Srpska se brani snagom svojih institucija, ljubavlju i snagom svojih građana i svega onoga što zajedno pokušavamo da uradimo – da odbranimo Srpsku i njene nadležnosti, da pokažemo da ne želimo nikome biti smetnja, ali isto tako da pokažemo da ne želimo da bilo ko smeta nama, našim planovima, razvojnim strategijama i svemu onome što radimo za Srpsku”, naglasila je predsjednica Srpske.