Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 29 godina rada Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

17/12/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanoj akademiji povodom 29 godina rada Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala uspješan rad ove visokoškolske ustanove rukovodstvu, nastavnom kadru i studentima fakulteta.

Predsjednica Srpske rekla je da je Šumarski fakultet važna visokoškolska ustanova za Republiku Srpsku, te da u okviru privrede i privrednog sektora ovaj fakultet zauzima veoma značajnu poziciju.

Predsjednica Cvijanović istakla je da je zadovoljna činjenicom da postoje dobri rezultati u radu ove visokoškolske ustanove, te da se privodi kraju veliki projekat koji će podrazumijevati preseljavanje fakulteta u novu zgradu, što će stvoriti bolje uslove za rad nastavnog kadra, studenata i sve ambiciozne planove koje ovaj fakultet ima.

“Ono što me čini srećnom jeste činjenica i da je ovaj fakultet ušao intenzivno i u fazu internacionalizacije određenih aktivnosti, međunarodne saradnje, ali isto tako da u okviru naše privrede i privrednog sektora ovaj fakultet zaista zauzima veoma važnu poziciju”, izjavila je predsjednica Republike.