Predsjednica Republike Srpske prisustvovala zvaničnom početku radova na rekonstrukciji puta Foča – Šćepan Polje

05/09/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas zvaničnom početku radova na rekonstrukciji puta Foča – Šćepan Polje.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je aktuelna vlast na dnevni red stavila realizaciju svih višedecenijskih kapitalnih projekata u Srpskoj koje prethodne vlasti nisu realizovale.

“Ponosna sam što pripadam političkoj generaciji onih ljudi koji su uspjeli da ovako neka teška pitanja i strateške projekte stave na dnevni red institucija i da krenu sa njihovom realizacijom”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je ukazala da je riječ o projektima koji su više decenija planirani, ali da ih nijedna prethodna vlast nije realizovala.

“Tu spadaju i prevoj Čemerno, Buk Bijela, ovaj put ovdje, auto-put koji povezuje Banjaluku sa Beogradom”, navela je predsjednica Republike i izrazila uvjerenje da će i rekonstrukcija dijela magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje biti završena u predviđenim rokovima.

Predsjednica Srpske je konstatovala da će ovaj put predstavljati novu dimenziju za sve građane Republike Srpske, za privredu, a posebno za razvoj turizma.

“Ovim pokazujemo i potentnost institucija Republike Srpske, mogućnost da ulažemo svoja sredstva čak i onda kada su nam drugi obećavali i zavlačili nas kroz procedure i obećanja. Odlučili smo da idemo sami u ovaj projekat i sigurni smo da ćemo ga uspješno i završiti“, istakla je predsjednica Cvijanović.