Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije

13/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas, u svom kabinetu, u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije Marka di Ruca.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović upoznala je ambasadora Di Ruca sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Srpskoj i BiH, kao i aktivnostima koje institucije Republike Srpske, u skladu sa svojim nadležnostima, provode sa ciljem unapređenja privrednog ambijenta.  

Predsjednica Cvijanović je tokom razgovora istakla opredijeljenost institucija Republike Srpske ka evropskim integracijama uz dosljedno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sagovornici su zajednički  ocijenili da je privredna saradnja Srpske i Italije dobra, te naglasili da postoji značajan potencijal da se prijateljski odnosi dodatno unaprijede kroz realizaciju značajnih projekata u oblastima infrastrukture, turizma i trgovine. 

Predsjednica Cvijanović poželjela je ambasadoru Di Rucu uspješan rad, te izrazila nadu da će tokom njegovog mandata odnosi Srpske i Italije nastaviti da jačaju.