Predsjednica Republike Srpske posjetila grad Derventu

09/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas grad Derventu i razgovarala sa rukovodstvom grada.

Predsjednica Republike Srpske, koja je zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem boravila u radnoj posjeti Derventi, naglasila je da je jedna od potreba ovog grada i proširenje kapaciteta vrtića, gdje će intervenisati Kabinet predsjednika Republike.

Predsjednica Republike rekla je da će republičke vlasti zajedno sa rukovodstvom grada riješiti pitanje Osnovne škole „Nikola Tesla“, oštećene u zemljotresu 2020. godine, što će biti projekat od izuzetnog značaja za 850 đaka koji pohađaju školu.

„Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da se upoznamo sa nekim razvojnim planovima Dervente, ali i potrebama ovog grada, na koje ćemo reagovati kao republičke institucije“, izjavila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je dodala da republička vlast nastoji da interveniše prema svim lokalnim zajednicama putem brojnih projekata, posebno onih koji se odnose na poboljšanje uslova u školama i vrtićima, za omladinu i sportska udruženja.

„To su naši prioriteti, ali i svaki drugi dobar projekat, koji je u funkciji lokalnog razvoja, je nešto što podržavaju institucije Republike Srpske. Zadovoljna sam što Vlada i Kabinet predsjednika Republike često mogu da udruže snage i podrže projekte za dobrobit građana“, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je jednako značajno i da se obnavlja putna infrastruktura, grade auto-putevi, rekonstruiše putna mreža koja povezuje lokalne zajednice.

Prema riječima predsjednice Republike, Vlada i „Putevi Srpske“ su angažovani na zajedničkom cilju da Srpska ima moderne komunikacije, što kvalitetniju putnu infrastrukturu, koja je neophodna za građane, turiste i privredu.

„Danas smo razgovarali i na koji način Derventu učiniti otvorenijom i pristupačnijom kad je u pitanju auto-put, što će mnogo značiti privredi u ovom gradu“, dodala je predsjednica Cvijanović.

Nakon posjete preduzeću „Amika“, predsjednica Republike Srpske je rekla da je uvijek zadovoljstvo vidjeti pozitivnu poslovnu klimu, te istakla da je Derventa prepoznata od brojnih stranih investitora, kao mjesto gdje se može dobro poslovati.

„Nas interesuje da su to ljudi koji imaju kredibilne poslove, koji mogu da izvršavaju svoje obaveze prema radnicima i državi. Ono što čini Derventu posebnom jeste njena ukupna izvozna mogućnost, potencijal koji ima, upravo zbog tako velikog broja privrednih subjekata ovdje“, naglasila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je i firmu „Digital elektronik“.