Predsjednica Republike Srpske otvorila Festival domaćih proizvoda

26/08/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović večeras je u Banjaluci svečano otvorila Festival domaćih proizvoda koji se održava u organizaciji Udruženja mladih ekonomista.

Predsjednica Republike rekla je da je u današnje vrijeme važno, više nego ikada, podsticati domaću proizvodnju i razvijati svijest o potrebi kupovanja domaćeg proizvoda.

Predsjednica Cvijanović je rekla da domaće jeste najbolje i najzdravije i da Festival domaćeg proizvoda u Banjaluci doprinosi jednoj tako velikoj akciji.

“Sigurna sam da ćemo i ubuduće biti zajedno – institucije i udruženja koja promovišu domaću proizvodnju, posebno proizvodnju hrane, što je najvažniji zadatak”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da je to posebno važno u ovakvim teškim i turbulentnim vremenima, te da je Udruženje mladih ekonomista organizacija koja sa institucijama Srpske sarađuje svih ovih pet godina od svog osnivanja.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je Festival domaćeg proizvoda velika manifestacija koja služi da se potrošačima pokaže šta su domaći proizvodi, dodajući da činjenica da iz godine u godinu raste broj izlagača na ovoj manifestaciji pokazuje da su proizvođači prepoznali važnost ovakvih događaja.