Potpredsjednik Duraković se susreo sa reisu-l-ulemom Kavazovićem

13/12/2022

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković danas se susreo sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice Huseinom ef. Kavazovićem, kojom prilikom je Duraković predočio svoje planove i viziju rada na novoj funkciji.

“Trenutno imamo saglasnost predsjednika Dodika i drugog potpredsjednika Pranjića da se fokusiramo na konkretne teme, koje će biti od koristi svim građanima. Reis Kavazović je svjestan ograničenosti ovlaštenja potpredsjednika Republike Srpske, ali ćemo zajedno uraditi što je više moguće da zajednički doprinesemo poboljšanju položaja Bošnjaka na ovim prostorima”, poručio je Duraković.

Potpredsjednik Duraković je upoznao reisa Kavazovića sa svojim planiranim inicijativama.

“Razgovarali smo o zajedničkom zagovaranju ravnopravnosti bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika na području cijele BiH. Također, predstavio sam inicijative poput stvaranja poslovne mreže povratnika i dijaspore, razvoja informativno-pravne mreže za podršku izabranim i imenovanim predstavnicima bošnjačke povratničke zajedinice na području Republike Srpske.
Zahvalan sam reisu Kavazoviću na razumijevanju mojih namjera i preuzimanju odgovornosti za svrsishodniji dijalog u našoj zemlji”, zaključio je Duraković.