Posjeta opštini Bileća

21/03/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas opštinu Bileća i razgovarao sa rukovodstvom ove opštine.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da će dva miliona KM biti izdvojena za otpremnine 80 radnika iz opštine Bileća.

“Za 80 radnika biće isplaćene otpremnine u rasponu od 23.000 do 28.000 KM, iz Kabineta predsjednika Republike milion KM za to i milion KM će dati Vlada Republike Srpske”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da u opštini Bileća postoji povećan broj zapošljavanja koji po standardima ova lokalna uprava ne može sama da finansira.

Predsjednik Dodik je istakao da je u opštini Bileća više od 200 zaposlenih, te da više od 60 odsto budžeta odlazi na finansiranje plata i zbog toga je nemoguće da opština uđe u bilo kakav razvojni ciklus.

Predsjednik Republike je rekao da je u Bileći problem opterećenost budžeta, navodeći da je posljednja plata isplaćena u septembru, da pet plata nije isplaćeno, te istakao da će jednu platu za radnike opštine u Bileći finansirati Kabinet predsjednika Republike Srpske u narednih mjesec i po dana.

Predsjednik Dodik je rekao da će se u narednom periodu raditi na rješavanju projekta vodovoda u selu Baljci, za koji je potrebno 500.000 KM, Narodne biblioteke 580.000 KM i 721.000 KM za dogradnju i proširenje vrtića.

Predsjednik Republike je istakao da će u saradnji sa “Elektroprivredom Republike Srpske” u toku ove godine biti riješen problem kanalizacionog sistema u bilećkom naselju Zlatište, za šta je potrebno oko milion KM.

“Ostalo je da riješimo problem Vodovoda, Kolektora, to pitanje ćemo staviti na dnevni red zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i nadležnim institucijama i pokušati da ovoj opštini damo podstrek da može da ide dalje”, naglasio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je danas dogovoreno i da se pruži podsticaj sportu u Bileći, navodeći da će više od 300.000 KM u te svrhe biti finansirano iz javnih preduzeća, te da je na načelniku i njegovom timu da rasporedi ta sredstva kako bi oživjeli rad u ovoj godini.