Božićni prijem u kasarni “Kozara”

11/01/2023

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas u kasarni „Kozara“ Božićnom prijemu koji je organizovao zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara za upravljanje resursima Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva ovog ministarstva.

Predsjednik Republike Srpske je poručio da je ponosan na pripadnike Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka jer baštine i promovišu tradiciju Vojske Republike Srpske, koja je bila temelj formiranja Srpske.

“Srećan sam što su praznici prošli u miru i radosti. Republika Srpska je odala počast svima koji su stradali da bismo mi mogli danas obilježavati ove dane”, rekao je predsjednik Republike.

Predsjednik Srpske je istakao da je ovo Republika mira i stabilnosti, koja je upućena u budućnost, razumijevajući prošlost i koja, kako je naveo, ne želi da se odrekne nijednog svog elementa i obilježja.

“Mi smo oni koji razumiju da budućnost ne može da bude originalna ako se ne zasniva na činjenicama iz prošlosti i u tom pogledu želim da kažem da Republika Srpska nije imala nikakvu namjeru osim da obilježi svoj Dan i božićne praznike”, izjavio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike je pripadnicima druge vjere i nacije zaželio dobrodošlicu, dobro zdravlje i da se u Srpskoj osjećaju sigurno i jednako, onoliko koliko se i dominantno Srbi osjećaju u njoj.

“Vjerujemo da nikog ne uznemiravamo i ne činimo nikakvo zlo, a onima koji su pomalo uznemireni apsolutno je vidljivo da nisu imali razloga za tako nešto, što su pokazali i ovi praznici”, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik čestitao je Božić svim zvanicama tokom svečanog prijema, vojnicima, podoficirima, oficirima, generalima, pripadnicima srpskog naroda u Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara tradicionalnim pozdravom “Mir Božiji, Hristos se rodi”.