Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske
03/04/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Dan kada je formirana Policija Republike Srpske jedan je od najvažnijih datuma koje obilježavamo i sve ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavlja garanciju našim građanima da će živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje.

Uloga policijskih službenika izuzetno je značajna u ovom teškom vremenu za Republiku Srpsku koja se, kao i cijeli svijet, suočava se velikim izazovima pandemije korona virusa.

S ciljem kontrole i suzbijanja širenja ove pošasti, sprečavanju narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja ustanovljenih mjera i aktivnosti, pripadnici policije stavili su sve svoje kapacitete u funkciju kako bi organizovali funkcionisanje života u vanrednim okolnostima i očuvali zdravlje i živote naših građana.

Na Dan policije se s velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika policijskih snaga, učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata, koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo.

Ubijeđena da ćete i u budućnosti biti garant bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj, želim vam da i dalje uspješno ostvarujete svoje planove i postižete još veće uspjehe i rezultate u radu“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.