Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila čestitku povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila
20/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime,  Vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave – Svetog Arhangela Mihaila. Pripadnicima MUP-a, prije svega, čestitam na profesionalnom i patriotskom odnosu prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka, garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a obaveza institucija je da kontinuirano ulaže u policijske resurse i stvara potrebne uslove za njihov rad i funkcionisanje. Uloga  i angažman pripadnika MUP-a  izuzetno je  značajan  u  vremenu kada se Republika Srpska suočava sa brojim izazovima, među kojima su migrantska kriza i borba u sprečavanju širenja epidemije korona virusa. Obilježavanje krsne slave je prilika da se sa posebnim poštovanjem i zahvalnosti podsjetimo na pripadnika policije koji su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, braneći pravo na slobodu srpskog naroda, dali svoje živote ili dijelove tijela.   Uvjerena da  ćete i  u budućnosti  biti snažni čuvari mira  i  stabilnosti,   snaga i ponos Republike Srpske, još jednom vam čestitam krsnu slavu – Svetog Arhangela Mihaila“,  navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.