Predsjednica Republike Srpske uručila ključeve od 14 stanova za izbjegla i raseljena lica koja žive na području opštine Prnjavor
19/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Prnjavoru ključeve 14 stanova izbjeglim i raseljenim licima.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je programom koji je realizovan saradnjom donatora, Vlade Srpske, ove opštine i institucija BiH pokazana sposobnost da se rješavaju životni problemi građana.

Predsjednica Srpske je napomenula da su i u prethodnom periodu za ovu kategoriju stanovništva riješeni brojni problemi i obezbijeđen smještaj.

“U opštini Prnjavor, ali i svim drugim opštinama nastavićemo sa realizacijom važnih projekata za određene ugrožene kategorije i sve druge značajne projekte za razvoj lokalnih zajednica i jačanje njihovih kapaciteta”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je cilj da se poboljšaju uslovi za život, te podsjestila da se ušlo i u ruralne zajednice gdje su takođe realizovani brojni projekti.

“Danas smo obišli i radove na izgradnji kružnog toka na Vijaci, što je takođe značajna investicija vrijednosti 815.000 KM koja se realizuje u saradnji sa `Putevima Republike Srpske`. Iza svih takvih projekata stoji aktivizam lokalnih vlasti i slanje odgovarajućih projekata”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da je zahvalna opštini Prnjavor, načelniku i njegovim saradnicima koji pokazuju tu vrstu sposobnosti da definišu važne stvari i izbore se za realizaciju određenih projekata.

“Gdje imamo dobru saradnju i aktivizam nikada nije izostala podrška sa republičkog nivoa. Jedino imamo problem u manjem broju opština gdje se ne kandiduju projekti, gdje se ne ukazuje na potrebu rješavanja određenih problema”, rekla je predsjednica Cvijanović.