Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske
03/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke.

Dan kada je formirana Policija Republike Srpske jedan je od najvažnijih datuma koje obilježavamo. Uz veliku zahvalnost i poštovanje, danas se sjećamo svih pripadnika policije koji su uz borce Vojske Republike Srpske, branili i odbranili Republiku, a posebno prema onima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela, štiteći svoj narod i slobodu koju danas uživamo.

U očuvanju teško stečene slobode i Republike Srpske, kao stub bezbjednosti i čuvar poretka, pripadnici policije svakodnevno svoje vještine i sposobnosti stavljaju u službu građana i Republike i na tome im iskreno zahvaljujemo.

Samo profesionalne i dobro opremljene policijske snage mogu da odgovore na najkompleksnije bezbjednosne izazove današnjice. Shodno tome, obaveza institucija je da stvara pretpostavke za njihovo jačanje, kako bi ovaj častan, odgovoran i human poziv obavljali što kvalitetnije.

Želim Vam mnogo uspjeha u radu i da nastavite savjesno, profesionalno i efikasno da obavljate povjerene zadatke”, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.