Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske
11/05/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

„Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, čestitam 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske jedan je od simbola identiteta srpskog naroda i odluka o njenom formiranju u cilju zaštite srpskog naroda i njegovog prava na život na vjekovnim ognjištima, slobodu i dostojanstvo, bila je istorijska.

Trajna obaveza svih nas je da čuvamo sjećanje na herojski i častan put Vojske Republike Srpske i sve njene pripadnike koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoje živote i dijelove tijela, da bi današnje generacije živjele u miru i slobodnoj Republici Srpskoj.

Uvjerena sam da će pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH nastaviti da baštine svijetlu tradiciju Vojske Republike Srpske, posvećeni miru i jačanju stabilnosti“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.