Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada
30/04/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, uputila je čestitku svim radnicima Republike Srpske.

„Svim radnicama Republike Srpske čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada sa željom da predstojeći praznik provedete u dobrom zdravlju, raspoloženju i solidarnosti.

Obilježavanje praznika rada je prilika da se podsjetimo na sve one koji su utrli put pravednijim i humanijim uslovima rada, ali nas i obavezuje da, svi zajedno, maksimalno doprinosimo izgradnji društva socijalne tolerancije, pravde i unapređenju opšteg standarda radnika.

U proteklom periodu, kroz partnerski odnos i dijalog sa socijalnim partnerima, donosene su brojne mjere i započet niz procesa, čiji je cilj unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

Zahvaljujući dobroj komunikaciji između socijalnih partnera, postignuta su zajednička rješenja koja su za rezultat imala povećanje plata, penzija, smanjenje opterećenja poslovnoj zajednici, veća socijalna davanja i zaštitu, uvođenje novih socijalnih prava, povećanje broja zaposlenih i ostvarene solidne makroekonomske pokazatelje, koji predstavljaju dobru osnovu za nastavak reformi i kontinuiran privredni rast.

Institucije Republike Srpske nastaviće da njeguju i jačaju socijalni dijalog, podstiču nova zapošljavanja i kreiraju zakonska rješenja koja će unaprijediti privredni ambijent i doprinijeti ekonomskom razvoju Republike Srpske.

U želji da i u narednom periodu svjedočimo poboljšanju životnog standarda svih građana Republike Srpske, još jednom vam čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada ”, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.