Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske i v.d. direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja
09/07/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačom i v.d. direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Кrunićem.
Na sastanku je razgovarano o potrebi unapređenja informisanosti i edukacije djece i omladine o bezbjednosti u saobraćaju.
S tim u vezi, Кabinet predsjednika Republike podržao je projekat „Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj“, koji pod pokroviteljstvom predsjednika Republike realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.
Sagovornici su upoznali predsjednicu Cvijanović o ciljevima projekta koji obuhvata upoznavanje sa saobraćajnim pravilima mališana preškolskog uzrasta i djece u osnovnim i srednjim školama.
Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da snažno podržava realizaciju ovog ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva i njihovu bezbjednost.
Projekat predviđa i edukaciju učitelja, nastavnika i roditelja o bezbjednom učešću u saobraćaju, kao i izradu saobraćajnih poligona u okviru saobraćajnih sekcija.