Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom Republike Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom Кarabaševom.
Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, te o aktivnostima koje institucije Republike Srpske sprovode u procesu evropskih integracija.
Na sastanku je razgovarano i o rezultatima javnog istraživanja u zemljama Zapadnog Balkana, stavovima o Evropskoj uniji i ulozi Bugarske u pružanju podrške procesu pristupanja EU.
Predsjednica Cvijanović je ponovila opredijeljenost institucija Srpske za proces evropskih integracija i ocijenila da se pred Srpskom, BiH i zemljama Zapadnog Balkana nalaze brojni izazovi, te da samo kandidatski status može održati aktivnim proces EU integracija.
Sagovornice su izrazile očekivanje da će dosadašnja dobra saradnja Srpske i Bugarske biti unaprijeđena, te konstatovale da je Bugarska u Srpskoj već prisutna kroz realizaciju različitih projekata u mnogim opštinama i gradovima u oblasti kulture, sporta i obrazovanja.

Pin It on Pinterest