Predsjednica Republike Srpske razgovarala putem video-linka sa novom rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija (UN) u BiH
22/07/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas putem video-linka sa novom rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija (UN) u BiH Ingrid Mekdonald (Ingrid Macdonald).
Sagovornice su razmijenile mišljenje o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske i organizacije UN, sa posebnim osvrtom na trenutnu epidemiološku i socijalno-ekonomsku situaciju.     
Predsjednica Republike upoznala je koordinatorku UN-a sa mjerama koje institucije Republike Srpske sprovode s ciljem suzbijanja epidemije korona virusa.
Predsjednica Cvijanović izrazila je zahvalnost organizacijama UN-a na pruženoj pomoći u vrijeme borbe protiv epidemije u vidu medicinske pomoći, te u tom smislu istakla ulogu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).    
U razgovoru je ocijenjeno da je dugogodišnja saradnja Republike Srpske i UN-a veoma dobra i izraženo uvjerenje da će realizacija značajnih projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, lokalnog razvoja i ekologije, biti nastavljena i u budućnosti.
Predsjednica Cvijanović je tom prilikom koordinatorki Mekdonald poželjela puno uspjeha u daljem radu.