Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom činu ustoličenja Njеgove svetosti gospodina Porfirija
19/02/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas, u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, svečanom činu ustoličenja Njеgove svetosti gospodina Porfirija u najsvjetiji tron arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da su ustoličenje i izbor Njеgove svetosti patrijarha srpskog Porfirija veoma značajni za vjerujući pravoslavni i srpski narod u Srbiji, Srpskoj i širom svijeta, u dijaspori.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je predstavnicima institucija Srpske bilo zadovoljstvo i velika čast što su danas prisustvovali velikom činu ustoličenja Njеgove svetosti patrijarha srpskog.

Predsjednica Republike je rekla da vjerujući srpski narod i njegove institucije imaju vjeru i nadu u budućnost, znajući da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom mogu i postižu zajedničke ciljeve i sarađuju.

Predsjednica Cvijanović je nakon svečanog čina ustoličenja Njеgove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u beogradskoj Sabornoj crkvi rekla da je Srpska uvijek gajila posebne emocije prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja u tom smislu zauzima i zauzimaće važno mjesto kada je riječ o Republici, njenim predstavnicima i narodu.