Предсједница Републике Српске уручила кључеве од 14 станова за избјегла и расељена лица која живе на подручју општине Прњавор
19/05/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас у Прњавору кључеве 14 станова избјеглим и расељеним лицима.

Предсједница Републике Српске рекла је да је програмом који је реализован сарадњом донатора, Владе Српске, ове општине и институција БиХ показана способност да се рјешавају животни проблеми грађана.

Предсједница Српске је напоменула да су и у претходном периоду за ову категорију становништва ријешени бројни проблеми и обезбијеђен смјештај.

 „У општини Прњавор, али и свим другим општинама наставићемо са реализацијом важних пројеката за одређене угрожене категорије и све друге значајне пројекте за развој локалних заједница и јачање њихових капацитета“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је истакла да је циљ да се побољшају услови за живот, те подсјетила да се ушло и у руралне заједнице гдје су такође реализовани бројни пројекти.

„Данас смо обишли и радове на изградњи кружног тока на Вијаци, што је такође значајна инвестиција вриједности 815.000 КМ која се реализује у сарадњи са `Путевима Републике Српске`. Иза свих таквих пројеката стоји активизам локалних власти и слање одговарајућих пројеката“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је нагласила да је захвална општини Прњавор, начелнику и његовим сарадницима који показују ту врсту способности да дефинишу важне ствари и изборе се за реализацију одређених пројеката.

„Гдје имамо добру сарадњу и активизам никада није изостала подршка са републичког нивоа. Једино имамо проблем у мањем броју општина гдје се не кандидују пројекти, гдје се не указује на потребу рјешавања одређених проблема“, рекла је предсједница Цвијановић.