Предсједница Републике Српске уручила кључеве од 14 станова за избјегла и расељена лица која живе на подручју општине Прњавор
19/05/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас у Прњавору кључеве 14 станова избјеглим и расељеним лицима.

Предсједница Републике Српске рекла је да је програмом који је реализован сарадњом донатора, Владе Српске, ове општине и институција БиХ показана способност да се рјешавају животни проблеми грађана.

Предсједница Српске је напоменула да су и у претходном периоду за ову категорију становништва ријешени бројни проблеми и обезбијеђен смјештај.

 „У општини Прњавор, али и свим другим општинама наставићемо са реализацијом важних пројеката за одређене угрожене категорије и све друге значајне пројекте за развој локалних заједница и јачање њихових капацитета“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је истакла да је циљ да се побољшају услови за живот, те подсјетила да се ушло и у руралне заједнице гдје су такође реализовани бројни пројекти.

„Данас смо обишли и радове на изградњи кружног тока на Вијаци, што је такође значајна инвестиција вриједности 815.000 КМ која се реализује у сарадњи са `Путевима Републике Српске`. Иза свих таквих пројеката стоји активизам локалних власти и слање одговарајућих пројеката“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је нагласила да је захвална општини Прњавор, начелнику и његовим сарадницима који показују ту врсту способности да дефинишу важне ствари и изборе се за реализацију одређених пројеката.

„Гдје имамо добру сарадњу и активизам никада није изостала подршка са републичког нивоа. Једино имамо проблем у мањем броју општина гдје се не кандидују пројекти, гдје се не указује на потребу рјешавања одређених проблема“, рекла је предсједница Цвијановић.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења