Предсједница Републике Српске упутила честитку, поводом 1. маја – Међународног празника рада
30/04/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић,  поводом 1. маја – Међународног празника рада, упутила је честитку свим радницима Републике Српске.

„Свим радницама Републике Српске честитам 1. мај – Међународни празник рада са жељом да предстојећи празник проведете у добром здрављу,  расположењу  и солидарности.

Обиљежавање празника рада је  прилика да се подсјетимо на све оне који су утрли пут праведнијим и хуманијим условима рада, али нас и обавезује да, сви заједно, максимално доприносимо изградњи друштва социјалне толеранције, правде и унапређењу општег стандарда радника.

У протеклом периоду,  кроз партнерски однос и дијалог са социјалним партнерима, доносене су бројне мјере и започет низ процеса, чији је циљ унапређење материјалног положаја запослених.

Захваљујући доброј комуникацији између социјалних партнера, постигнута су заједничка рјешења која су за резултат имала повећање плата, пензија, смањење оптерећења пословној заједници, већа социјална давања и заштиту, увођење нових социјалних права, повећање броја запослених и остварене солидне макроекономске показатеље, који представљају добру основу за наставак реформи и континуиран привредни раст.

Институције Републике Српске наставиће да његују и јачају социјални дијалог, подстичу нова запошљавања и креирају законска рјешења која ће унаприједити привредни амбијент и допринијети економском развоју Републике Српске.

У жељи да и у наредном периоду свједочимо побољшању животног стандарда свих грађана Републике Српске, још једном вам честитам 1. мај – Међународни празник рада ”, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења