Предсједница Републике Српске разговарала са руководством општине Трново
16/10/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са руководством општине Трново.

Предсједница Републике Српске изјавила је да ће сви започети и најављени пројекти у општини Трново да промијене привредну и туристичку слику ове општине, која има огроман потенцијал.

Предсједница Цвијановић је истакла да су промјене у Трнову видљиве и изразила задовољство што су интервенције Владе Српске и других републичких институција помогле у претходним годинама како би се обезбиједили бољи услови за живот становника ове локалне заједнице.

„Радује ме да постоје одређени планови и да има конкретних активности које подразумијевају отварање нових радних мјеста“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је напоменула да ће у туристичком смислу ова општина имати велику развојну шансу, додајући да је све потребно радити плански, као што је било и до сада, када су прво радили на инфраструктури, обнављању школе, путева, побољшању услова за живот, у чему су важни и општински подстицаји за младе, те стипендије и слично.

„У заједницама у којима имате људе који знају да раде и хоће да сарађују са републичким институцијама, успјех је неизоставан. Сигурана сам да ће све ово што је започето и што је у најави да промијени привредну, али и туристичку слику општине, јер има огромни потенцијал“, истакла је предсједница Српске.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић уручио je предсједници Цвијановић општинско признање – Повељу за помоћ коју је пружила Трнову док је била предсједник Владе Републике Српске.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења