Предсједница Републике Српске разговарала са руководством општине Прњавор
19/09/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Прњавору са руководством ове општине. Предсједница Републике Српске рекла је да је ово један од најбољих примјера у Републици Српској добре сарадње између општинске и републичке власти.

Предсједница Цвијановић је, након састанка са делегацијом општине, предвођене начелником Дарком Томашем, истакла да су тамо гђе постоји таква сарадња видљиви резултати у стварном животу, односно према броју и нивоу инвестиција које се реализују захваљујући републичким средствима.

„Задовољство је што смо на добробит грађана могли да урадимо много тога и што ћемо имати заједничке пројекте у наредној години јер већ сада правимо планове и на нивоу Владе и предсједника, управо да бисмо у свакој од наших локалних заједница могли да урадимо оно што је приоритетно и важно, и што је у складу са интересима наших грађана“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је нагласила да је потребна политичка стабилност и на локалном и на републичком нивоу јер Република Српска има много изазова који су озбиљније природе него што се на први поглед чини.

„Током данашњег састанка распитивала сам се и каква је ситуација када је ријеч о буџету, какве су могућности да се у неком будућем периоду евентуално, по потреби, иде у задужења када су потребни неки велики стратешки пројекти. За све има простора“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је навела да се у Прњавору извршавају све обавезе, постоји друштвено одговорни приступ да се помаже и онима који су у потреби, али и да се награде они који имају одређене резултате.

„Захвалност и што општина даје свој допринос развоју Републике јер сваки пут када имате развијену општину која граби крупним корацима напријед то значи бољу ситуацију у цијелој Републици Српској. Ушли смо у процес дефинисања одређених пројеката, неколико важних биће реализовано сљедеће године. Имаће апсолутну подршку републичких институција“, рекла је предсједница Републике Српске.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења