Предсједница Републике Српске присуствовала уручивању кључева 48 нових станова за стамбено збрињавање породица избјеглица, повратника и интерно расељених лица
09/06/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Куљанима уручивању кључева 48 нових станова за стамбено збрињавање породица избјеглица, повратника и интерно расељених лица у БиХ.

Предсједница Републике Српске оцијенила је да је Регионални програм стамбеног збрињавања добар програм који показује способност различитих нивоа власти да сарађују у рјешавању стамбених проблема избјеглих и расељених лица.

„Данас, рјешавањем овог проблема, трајно је збринуто 48 породица које нису могле да ријеше стамбени проблем раније. Ријеч је о породицама које су и социјално угрожене и спадају у осјетљиве категорије друштва“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је подсјетила да је од рата до данас реализовано много сличних пројеката, неки захваљујући институцијама Републике Српске.

Предсједница Српске је захвалила Европској унији која је највећи донатор у програму, Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара, Влади Републике Српске и Граду Бањалука.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења