Предсједница Републике Српске примила учеснике финала квиза “Научи се, човјече!”
25/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у Палати Републике учеснике финала квиза “Научи се, човјече!”.

Предсједница Републике Српске рекла је да је квиз „Научи се, човјече!“ постигао праве резултате и успио да заинтересује дјецу, школарце и омладину Српске да јавно покажу знање кроз забаву и игру, због чега ће бити настављена институционална подршка том значајном пројекту.

Предсједница Цвијановић рекла је да је ријеч о највећем едукативно-забавном програму, организованом уз подршку институција Српске и РТРС-а.

„Честитам свима који су били дио пројекта. Овај квиз је успио да постигне прави циљ – да заинтересује дјецу, школарце и омладину Српске да покажу знање кроз забаву и игру“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила задовољство што је била једна од оних који су подржали реализовање овог пројекта.

„Подржаћемо одржавање квиза и убудуће јер је дао праве резултате. Чињеница да су у њему учествовале 32 школе показује да је добро осмишљен и да треба да да нешто друштву и заједници“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да ће у оквиру квиза финалистима из школа „Бранко Ћопић“ Бањалука, „Новак Пивашевић“ Челинац, „Свети Сава“ Добој и „Јован Дучић“ Бијељина бити додијељене награде.

„Кабинет предсједника ће свим финалистима обезбиједити комплетну опрему за полигонске спортове, док ће у побједничкој школи бити опремљен један кабинет или нешто друго за шта се покаже потреба. Као друштво треба и даље улагати у ове и сличне пројекте да бисмо дјецу држали окупљеним око нечега што је знање, али да то раде на један лежеран начин“, рекла је предсједница Цвијановић.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења