Предсједница Републике Српске примила делегацију Скупштине Аутономне Покрајине /АП/ Војводине
28/11/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету делегацију Скупштине Аутономне Покрајине /АП/ Војводине, коју је продводио предсједник Иштван Пастор.

Предсједница Цвијановић и предсједник Пастор разговарали су о јачању и развијању институционалних односа између Републике Српске и АП Војводине, те додатном унапређењу сарадње на економском, привредном, образовном и културном плану.

Предсједница Цвијановић овом приликом је истакла да су за Републику Српску веома важни добри односи и сарадња са Војводином, те оцијенила да постоји висок степен међусобног повјерења, јединства, заједничких иницијатива и конкретних резултата.

Оцијењено је да је сарадња између Српске и Војводине све динамичнија, што потврђују бројни потписани протоколи о сарадњи и инфраструктурни пројекти, те истакнуто да су и бројни становници Војводине, који су поријеклом из Српске и БиХ, снажна повезница и темељ изузетно добре и успјешне сарадње.

Састанку су присуствовали и генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, предсједник посланичке групе „Александар Вучић–Србија побеђује“ Миленко Јованов, предсједник Посланичке групе „Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија“ Павле Будаков и предсједник Одбора за европске интеграције и Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводина са Народном скупштином Републике Српске Дмитар Станишић.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења