Предсједница Републике Српске посјетила Универзитетски клинички центар Републике Српске
09/12/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Бањалуци Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је Универзитетски клинички центар примјер добре праксе, ангажмана, посвећености и добре медицинске услуге, која се пружа пацијентима из цијеле Републике.

Предсједница Цвијановић је нагласила да се показала оправданом одлука надлежних институција Српске да плански развија здравствени сектор, посебно водећи рачуна о томе да у свакој регији постоји модерна савремена болница.

„Посебно је значајно све оно што је преузето у циљу реорганизације и простора и служби УКЦ-а да би се ухватили у коштац са изазовима пандемије, а да наши остали пацијенти не буду ускраћени за потребну медицинску помоћ“, рекла је предсједница Републике.

Према ријечима предсједнице Српске, институције Републике Српске покушавају на сваки могући начин да ојачају могућности и УКЦ-а и болница широм Републике Српске, знајући колики је притисак сада на њима.

„Мислим да се успјешно носимо са свим овим изазовима, али и даље морамо да водимо рачуна, да схватимо да је притисак на здравствени сектор огроман и да је наша лична одговорност кључна за побољшање ситуације и смањење тог притиска“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је изразила захвалност руководству УКЦ-а и свим здравственим радницима, који, како је навела, предано раде на збрињавању пацијената водећи рачуна о јавном здрављу и о томе да свако добије адекватну његу.

„Сви наши здравствени радници широм Републике Српске заслужују сваку могућу похвалу“, поручила је предсједница Републике.

Предсједница Српске захвалила је и УКЦ-у што је дио традиционалне хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, која ове године има за циљ да обезбиједи средства за успостављање прве банке хуманог млијека у Републици Српској, али и цијелој БиХ.

„У Србији постоје три такве банке, а у Хрватској једна. Ми смо се упутили ка том циљу, знајући да је то огроман изазов. Желимо да Бањалука и Република Српска буду мјесто гдје ћемо моћи омогућити мајчино млијеко свим оним бебицама којима је то неопходно. То је циљ и здравственог сектора, који жели пријевремено рођеним бебама да пружи већу шансу да превазиђу проблеме с којима се носе“, нагласила је предсједница Републике Српске.

Предсједница Српске је захвалила и Удружењу родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“, који су иницирали успостављање банке хуманог млијека.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења