Предсједница Републике Српске посјетила општину Шипово
06/08/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са руководством општине Шипово.

Предсједница Републике изјавила је да ова општина има значајне развојне потенцијале и подржала да што прије буду завршени радови на регионалном путу Шипово-Језеро јер је то кључни сегмент за развој.

„Постоји неколико области у којима видимо велике развојне шансе, а саобраћајна инфраструктура је од кључног значаја. Моје опредјељење је да помогнем да се што скорије дође до завршетка регионалног пута, који треба да привуче грађане, привреднике, али и туристе у овај крај“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске исказала је подршку руководству општине да настави да ради на развоју ове локалне заједнице и напоменула да је руководство Републике интервенисало и у области образовног и здравственог система у Шипову.

„Заједничка визија локалних и републичких власти јесте да задржимо људе у Шипову, да овдје имају квалитетан живот и да им помогнемо у реализацији њихових иницијатива које имају у различитим животним областима“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике изразила је задовољство јер се развија и пољопривреда, те што влада велика понуда, али и потражња за производима из овог краја.

„Није лако водити локалну заједницу и поставити приоритете, али оно што видим код руководства општине јесте да они виде које су потребе становника Шипова и да заједно са републичким органима раде на томе да се те потребе и остваре“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске је додала да јој је драго да је Шипово стабилна политичка, али и финансијска локална заједница, те да стоји на располагању њеним становницима.

„Заједно ћемо радити и развијати саобраћајну инфраструктуру, те отварати могућности за развој пољопривреде, туризма и свих области које ће Шипову, али и Републици Српској, омогућити даљи развој“, рекла је предсједница  Републике.

Предсједница Цвијановић је директору Дома здравља Шипово Гордани Купрешак уручила кључеве од санитетског возила, које је купљено средствима из донације Србије за помоћ локалним заједницама у Српској.

Предсједница Републике Српске свечано је отворила Ваганску пећину.