Предсједница Републике Српске посјетила општину Источно Ново Сарајево
08/10/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија посјетили су данас општину Источно Ново Сарајево.

Предсједница Републике изјавила је након разговора са руководством општине Источно Ново Сарајево и обиласка објеката новог позоришта, спортске дворане и Трга Србије, чија је изградња при крају, да је интерес Републике Српске јако Источно Сарајево и јака Српска.

„Могу да видим успјешну реализацију свих капиталних пројеката које смо заједно осмишљавали, локална заједница и Влада Републике Српске, и ово све што се гради, надограђује и израђује ствари су које су уткане у политичку платформу која је почела са реализацијом још давне 1998. године, са тадашњом Владом Милорада Додика, уз опредјељење да је ово стратешки простор Републике Српске и да овај простор морамо попунити свим садржајима“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је навела да се овај простор гради за добробит људи који живе на овом простору, не само као награда за истрајност и све оно што су прошли, него и због тога што су важни за Републику Српску.

„Због тога што су и људи и овај простор важни за Републику Српску истрајавамо на томе да се на овај начин изгради овај простор“, рекла је предсједница Цвијановић и захвалила начелнику општине Источно Ново Сарајево Љубиши Ћосићу и његовом тиму што су били на услузи Влади Српске. 

Предсједница Српске је додала да Влада Републике Српске не може сама осмишљавати планове за локалне заједнице уколико нема активности које долазе са локала.

„Ми смо то овдје увијек имали и стога захвалност начелнику који је показивао упорност да треба да се реализују одређени пројекти и наравно да смо излазили у сусрет томе и Зоран Тегелтија док је био министар финансија и ја као предсједник Владе и предсједник Додик док је био и предсједник Републике и предсједник Владе“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је додала да настављају и даље да раде као један тим и да се при томе не прави разлика ко је на којој функцији, да ли је ријеч о локалном, републичком или пак нивоу БиХ.

Предсједница Српске је истакла да се ради заједно и тимски, те да се жели постићи тимски, заједнички резултат.

„Нама је у интересу развијена и јака Република Српска, а у оквиру такве развијене и јаке Републике Српске свака наша локална заједница мора да буде развијена“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је додала да је задовољна што постоје одговорни људи у овој локалној заједници који су знали да делегирају одређене пројекте, знали да их бране и да укажу на потребе својих грађана, показујући одговорност према тим људима, којима су се одужили на тај начин.

„Вјерујем да ћемо и у наредном периоду наставити да радимо заједно као одговорна локална власт и одговорна републичка власт све у интересу развоја“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је након обиласка позоришта, Трга Републике Србије и спортске дворане истакла да је ријеч о капиталним пројектима.

„Позориште ће сигурно изгледати толико добро да и ми сами нећемо вјеровати да је то тако, дворана која је сигурно у врху по квалитету, по изгледу и садржајима који ће овдје бити у Републици Српској, али вјерујем и шире и наравно трг који је отворио овај град, нова болница коју смо изградили и сви остали капацитети који се овдје граде, реконструкције школа, вртића… Наравно да ћемо поново градити заједно још један вртић јер је то потребно нашим родитељима овдје“, најавила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је у оквиру Недјеље дјетета могла да интервенише из буџета Предсједника Републике и да ће као резултат те интервенције бити изграђен и опремљен вртић у Петрову, те да ће додати неопходна средства за вртић на Палама, као и да је тим средствима обезбијеђен инкубатор за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву.

„Задовољство је радити са Љубишом Ћосићем, задовољство ће бити наставити радити и радити са свим нашим људима који су окупљени овдје око идеје јаког Источног Сарајева, јаке Републике Српске“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас и излетиште Тврдимићи у општини Источно Ново Сарајево.

Предсједница Цвијановић је, заједно са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и руководством општине Источно Ново Сарајево на челу са начелником Љубишом Ћосићем, на Тврдимићима обишла отворени амфитеатар „Бели вук“ и уређено спортско игралиште.