Налазите се: Почетна » Новости за потпредсједнике » Приопћење допредсједника Републике Српске Јосипа Јерковића поводом до сада учињеног за побољшање увјета живота обитељи Ривић

Приопћење допредсједника Републике Српске Јосипа Јерковића поводом до сада учињеног за побољшање увјета живота обитељи Ривић 

 

Након посјете вишечланој обитељи Ривић у насељу Батковци, опћина Оштра Лука код Приједора и даног обећања како ће подузети све што је у његовој моћи како би се помогло обитељи у изналажењу рјешења за побољшавање увјета живота, извјешћујемо како је допредсједник Републике Српске Јосип Јерковић дописом број 002-117/17 од 29. студеног 2017. године од надлежних министарстава (Министарство за људска права и избјеглице БиХ гђа Семиха Боровац, Министарство за избјеглице и расељена лица госп Давор Чордаш, те Федерално министарство расељених особа и избјеглица госп Един Рамић) затражио да се сукладно овластима журно реагира у осигуравању новог дома за предметну обитељ Ривић.
До сада се огласило Министарство за избјеглице и расељена лица Владе Републике Српске на челу са министром Давором Чордашем који ће једнократном новчаном помоћи у износу од 2.500 КМ покушати ублажити ионако тешке увјете живота обитељи Ривић, а такођер су обећали да ће заједнички судјеловати у процесу изградње новог дома.
Очекујемо одговоре и друга два министарства, како би заједничким снагама трајно ријешили стамбено питање 11-еро члане обитељи Ривић у насељу Батковци, опћина Оштра Лука код Приједора, а на томе ћу устрајати до краја – изјавио је допредсједник Републике Српске Јосип Јерковић.