Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједник Републике Српске примио најбоље студенте који су изабрани у звање асистента на Универзитету у Источном Сарајеву

Предсједник Републике Српске примио најбоље студенте који су изабрани у звање асистента на Универзитету у Источном Сарајеву 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је за Српску стратешки важно да буде очуван Универзитет у Источном Сарајеву.
Предсједни Додик је данас у Административном центру Владе Српске у Источном Сарајеву примио најбоље студенте који су изабрани у звање асистента на Универзитету у Источном Сарајеву и уручио им пригодне поклоне, истакавши да је ово веома важно за овај Универзитет.
Предсједник Српске је нагласио да кадровска попуна и запошљавање нових људи, те пружена шанса најбољима у генерацији, представља обавезу друштва према напорима које су ти млади људи уложили у своје школовање.
„Они знају да је ово тек почетак њиховог пута ка научним звањима, која ће их лоцирати у академској заједници“, рекао је предсједник Додик и честитао свима на успјеху који су постигли.
Предсједник Милорад Додик је изразио очекивање да ће новоименовани асистенти наставити да буду тако добри као и до сада, те да ће кроз процес школовања и даље показивати изванредне резултате и постати једни од најбољих на овом простору.
Подсјетивши да је недавно са руководством универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву разговарао о потреби да се најбољи студенти оба универзитета запошљавају тако што ће након студија добијати мјеста асистената на факултетима, предсједник Републике је захвалио руководству Универзитета Источно Сарајево што је овако брзо реаговало.
„Задовољан сам и поносан што на почетку академске године рјешавамо и ово питање и свима им желим успјех у послу и у животу“, истакао је предсједник Додик.