Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједница Републике Српске разговарала са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ (УСАИД)

Предсједница Републике Српске разговарала са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ (УСАИД) 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава  за БиХ (УСАИД) Ненси Еслик.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи институција Републике Српске са мисијом УСАИД-а, реализованим пројектима, као и наредним заједничким активностима.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је истакла да су институције Републике Српске посвећене даљем провођењу економско–социјалних реформи, побољшању привредног амбијента и животног стандарда свих грађана.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да је у протеклом периоду сарадња институција Републике Српске и УСАИД-а била веома продуктивна, посебно када је ријеч о грантовима који су прилагођени стварним потребама тржишта и привреде, а за резултат имали повећање броја запослених и пораст извоза.

Саговорнице су изразиле увјерење да ће кроз реализацију различитих пројеката, партнерски однос и веома успјешнa сарадња институција Републике Српске и мисије УСАИД-а, бити настављена и убудуће.