Предсједница Републике Српске разговарала у Бијелој кући са главним директором за европске послове Савјета за националну безбједност
24/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бијелој кући са главним директором за европске послове Савјета за националну безбједност Џоном Ератом /John Erath/.

Током састанка предсједница Цвијановић и г-дин Ерат размијенили су мишљења о политичкој и економској ситуацији у БиХ.

Овом приликом, предсједница Републике Српске указала је на потребу завршетка конституисања власти на свим нивоима у БиХ без условљавања, да би се, како је истакла, обезбиједио кредибилитет и функционалност власти у реализацији важних пројеката који директно утичу на живот грађана.

Такође, предсједница Цвијановић је исказала опредјељење институција Републике Српске да сарађују са осталим нивоима власти у БиХ и региону, али и на глобалном нивоу ради постизања већег нивоа безбједности.

Савјет за националну безбједност Бијеле куће (NCS) дио је Извршне канцеларије Предсједника Сједињених Америчких Држава и главни je форум који предсједник САД-а користи за разматрање питања националне безбједности, војних питања и спољне политике са вишим савјетницима за националну безбједност и званичницима кабинета. Од свог оснивања, функција Савјета за националну безбједност била је да саветује и помаже предсједнику САД-а у погледу националне безбједности и спољне политике, те да служи за координацију ових политика међу различитим владиним агенцијама.

Предсједница Републике Српске претходно је у Вашингтону разговарала и са замјеником помоћника америчког државног секретара Метју Палмером /Matthew Palmer/ о актуелним темама у Републици Српској и БиХ.

Током разговора, предсједница Цвијановић је истакла неопходност што скоријег формирања кредибилне и легитимне власти на свим нивоима у БиХ, а у циљу наставка започетих пројеката од значаја за унапређење и побољшање живота грађана.

У наставку дана, предсједница Републике Српске  Жељка Цвијановић састаће се са државним секретаром америчке државе Мериленд Џоном Вобенсмитом /John C. Wobensmith/, те са потпредсједником Вебстер универзитета /Webster University/ Жељком Шустером.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Саопштења