Налазите се: Почетна » Вијести » Предсједница Републике Српске разговарала са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава

Предсједница Републике Српске разговарала са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава (САД) за европска и евроазијска питања Метјуом Палмером.

Током састанка, предсједница Цвијановић и Палмер разговарали су о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о унапређењу сарадње САД и Републике Српске.

У разговору са Палмером, предсједница Цвијановић је нагласила да су институције Републике Српске у потпуности посвећене сарадњи, очувању мира и стабилности у региону, те даљем провођењу економско – социјалних реформи које за циљ имају побољшање пословног амбијента, као и животног стандарда свих грађана.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је изразила опредијељеност Републике Српске досљедном поштовању Дејтонског мировног споразума, као и Устава БиХ, као његовог  анекса четири.

Предсједница Републике Српске је истакла да је крајње вријеме да се формира нови сазив Савјета министара, као и власт на свим нивоима, те нагласила да поштовање демократских процедура и провођење изборне воље грађана не могу бити предмет политичких условљавања.

Саговорници су размијенили мишљења и о безбједносним изазовима у БиХ, те истакли да је и по овом питању потребна квалитенија координација надлежних институција са свих нивоа власти.

Састанку је присуствовао и амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон.